04 October 2010

She is my Maid of Honor

Salam dan hai semua.

I nak perkenalkan kawan i. Her name is Nurul Zaadah binti Juhari. I panggil dia deng. Eh, kejap2 i panggil dia Nurul. Kejap2 i panggil dia Zack. Kejap2 i panggil dia deng. Kenapa ye begitu? I pun tak tahu. Haha. But recently most of the time i will call her 'deng'. Deng ialah sayang dalam bahasa Sarawak kalau tak silap i.

Both of us dah berkahwin, eh berkawan sejak umur lima tahun. Ye, 5 tahun =) I remembered she's the first person yang nak jadi kawan i bila i pindah ke rumah yang i duduk sekarang, including few friends of ours lagi lah.

6 tahun. Pergi tadika sama-sama. Perkara wajib tiap hari ialah tunggu dia kat depan rumah untuk pergi tadika sama-sama. Dulu kitorang pergi naik basikal tahu? Cayalah. Petang pergi kelas mengaji. Balik dari mengaji singgah berkelah jap kat alur sungai kat padang. Ingat tak deng? Hehe.

Acara wajib tiap petang pula ialah main. Kitorang main pondok-pondok, mak-mak (dia selalu nak jadik mak haha :P) , rumah hantu, main basikal sambil buat pertunjukan (konon2 yang macam sarkas tu) , kejar-kejar, panjat pokok dan macam-macam lagi lah. Hoh, bapak nakalnya aku masa kecik. Asek main je sebab tu itam hihihi :P

Kitorang tadika sama, sekolah rendah sama, sekolah menengah sama, PLKN pun sama! Seronok betul. Time kecik-kecik dulu main panjat pokok, bila sekolah menengah kita panjat pagar pulak, deng kan? Alamak, kantoi sudah -_- Haha! Dari kecik kita dah practice agaknya hihihi :P

Tapi, start time matrik dah lain dah. Dah berpisah T_T Walaupun dah start berjauhan, dah jarang berjumpa, kita tetap di hati =) Kita memang akan ingat sampai bila-bila kenangan tuh. Huhu. Terima kasih deng sebab sudi jadi kawan kita. Kita sayang deng dunia akhirat. InsyaAllah.

May this friendship will never end.

Itu lah ceritanya. Sekian.


Gambar raya 2010.

She is my best friend.
And..she is my Maid of Honor.

Lebiu!

10 comments:

Mia-Ina said...

dah lama mia kehilangan best fren...sebab fren byk dh kahwin....selalu lps kahwin diaorg bz..hope korang nye frenship stil smpai anak2x dh besar ya

mysarah said...

my MOH also will be my best fren ;)

~ mizzAmy ~ said...

my MOH tak tau saper pun lagi. sedih2.... semua bestfrens dah kawin. T______T

nurul zaadah said...

OMG deng!!!kite baru saje buka blog n bace..sangat terharu dan tak tahu kenapa sambil baca dalam nada yang girang tiba2 mata kita berair pulak..huhu..T_T

love u so much deng!! thanks for being my very best friend of mine:)

Aqma Lily said...

Yeay!!! My darlings pakai jugak hand bag tuh! Baru nampak.... Heeeeeeee~ Sejuk hati i melihatkannya....

masmOna said...

Mia-Ina:
oh ye ke?siannya tp nk wat camne kan? deorg sume dah ada tggungjawab masing2..nway thanks. i pun hope my friendship will last till the end =)

mysarah:
Sarah gud gud! Sama lah kite huhu =)

mizzAmy:
alololo..ye ke? sabar ye kamu. nk wat camne.

masmOna said...

nurul zaadah juhari:
Love you so much more deng!!!
*hugs* =)=)=) kita hope friendship kita will last till the end..insyaAllah.

Aqma Lily:
Hi darlink!! Of course i pakai. u yg bagi kan..thanks syg =) i suka sgt!

anaztasias einz said...

Hi dear....wah beshnya hehe, dua2 comey hehe. =)

Btw, dear nanti link semua ek http://norapurplebridez.blogspot.com ek, saya dah xprivate so link semua it will be automatic updates. tengs dear =)

masmOna said...

Nora:
Hi nora! =)=)=)
dah siap2 linked dah. mmg boleh tgk ur updates. welcome back dear =)
jumpa esok! hehe

dyn said...

macam kenal je nih... ni bukan zack ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

04 October 2010

She is my Maid of Honor

Salam dan hai semua.

I nak perkenalkan kawan i. Her name is Nurul Zaadah binti Juhari. I panggil dia deng. Eh, kejap2 i panggil dia Nurul. Kejap2 i panggil dia Zack. Kejap2 i panggil dia deng. Kenapa ye begitu? I pun tak tahu. Haha. But recently most of the time i will call her 'deng'. Deng ialah sayang dalam bahasa Sarawak kalau tak silap i.

Both of us dah berkahwin, eh berkawan sejak umur lima tahun. Ye, 5 tahun =) I remembered she's the first person yang nak jadi kawan i bila i pindah ke rumah yang i duduk sekarang, including few friends of ours lagi lah.

6 tahun. Pergi tadika sama-sama. Perkara wajib tiap hari ialah tunggu dia kat depan rumah untuk pergi tadika sama-sama. Dulu kitorang pergi naik basikal tahu? Cayalah. Petang pergi kelas mengaji. Balik dari mengaji singgah berkelah jap kat alur sungai kat padang. Ingat tak deng? Hehe.

Acara wajib tiap petang pula ialah main. Kitorang main pondok-pondok, mak-mak (dia selalu nak jadik mak haha :P) , rumah hantu, main basikal sambil buat pertunjukan (konon2 yang macam sarkas tu) , kejar-kejar, panjat pokok dan macam-macam lagi lah. Hoh, bapak nakalnya aku masa kecik. Asek main je sebab tu itam hihihi :P

Kitorang tadika sama, sekolah rendah sama, sekolah menengah sama, PLKN pun sama! Seronok betul. Time kecik-kecik dulu main panjat pokok, bila sekolah menengah kita panjat pagar pulak, deng kan? Alamak, kantoi sudah -_- Haha! Dari kecik kita dah practice agaknya hihihi :P

Tapi, start time matrik dah lain dah. Dah berpisah T_T Walaupun dah start berjauhan, dah jarang berjumpa, kita tetap di hati =) Kita memang akan ingat sampai bila-bila kenangan tuh. Huhu. Terima kasih deng sebab sudi jadi kawan kita. Kita sayang deng dunia akhirat. InsyaAllah.

May this friendship will never end.

Itu lah ceritanya. Sekian.


Gambar raya 2010.

She is my best friend.
And..she is my Maid of Honor.

Lebiu!

10 comments:

Mia-Ina said...

dah lama mia kehilangan best fren...sebab fren byk dh kahwin....selalu lps kahwin diaorg bz..hope korang nye frenship stil smpai anak2x dh besar ya

mysarah said...

my MOH also will be my best fren ;)

~ mizzAmy ~ said...

my MOH tak tau saper pun lagi. sedih2.... semua bestfrens dah kawin. T______T

nurul zaadah said...

OMG deng!!!kite baru saje buka blog n bace..sangat terharu dan tak tahu kenapa sambil baca dalam nada yang girang tiba2 mata kita berair pulak..huhu..T_T

love u so much deng!! thanks for being my very best friend of mine:)

Aqma Lily said...

Yeay!!! My darlings pakai jugak hand bag tuh! Baru nampak.... Heeeeeeee~ Sejuk hati i melihatkannya....

masmOna said...

Mia-Ina:
oh ye ke?siannya tp nk wat camne kan? deorg sume dah ada tggungjawab masing2..nway thanks. i pun hope my friendship will last till the end =)

mysarah:
Sarah gud gud! Sama lah kite huhu =)

mizzAmy:
alololo..ye ke? sabar ye kamu. nk wat camne.

masmOna said...

nurul zaadah juhari:
Love you so much more deng!!!
*hugs* =)=)=) kita hope friendship kita will last till the end..insyaAllah.

Aqma Lily:
Hi darlink!! Of course i pakai. u yg bagi kan..thanks syg =) i suka sgt!

anaztasias einz said...

Hi dear....wah beshnya hehe, dua2 comey hehe. =)

Btw, dear nanti link semua ek http://norapurplebridez.blogspot.com ek, saya dah xprivate so link semua it will be automatic updates. tengs dear =)

masmOna said...

Nora:
Hi nora! =)=)=)
dah siap2 linked dah. mmg boleh tgk ur updates. welcome back dear =)
jumpa esok! hehe

dyn said...

macam kenal je nih... ni bukan zack ke?