30 October 2010

Update Checklist : 3 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Mari-mari update checklist masing-masing. Dah berganjak dah ke dari checklist bulan lepas? I ada masa lagi 3 bulan.. Huhuhuhu -_-

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan

: Meja makan beradap
= centerpiece

: Hiasan bilik pengantin
= cadar
= lampu
= bunga
= langsir

: Potong kek
= meja
= alas meja
= kek
= pisau and ribbon

♥ BERTANDANG

: Tempat - rumah En Tunang
: Pelamin and deco - no need
: Persalinan tandang :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> Diserahkan kepada En Mokhtar dan Puan Nor Asfaliza =)

: Door gift --> Ongoing. Now tengah gigih gam boxes sambil di bantu oleh mama. Mama tolog lipat2 boxes tu, Tinggal lagi sikit je lagi huhu..
= glass IKEA
= plastic
= pink ribbons
= thank you tag
= sweets / food / etc

: VIP gift
= gift
= plastic
= ribbons
= thank you tag
= paper bag
= sweets / food / etc

: Kad kahwin
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar

: Guest book
= table
= table cloth
= guest book --> ingat tak yang i mahu DIY guest book ni? I dah beli sketch book. Tapi belum start DIY lagi. Huhu
= pen
= centerpiece

: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls
: CD lagu
: Setem

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Sekian. Itu lah serba sedikit update checklist saya =). Rasanya macam banyak yang dah settle. At least for the big thing lah. Biasanya mende2 yang kecik2 lah yang paling makan banyak masa kan? For me la. Haha. I harap segala persiapan yang telah dirancang akan berjalan dengan lancar. InsyaAllah. Tolong doakan juga ye kamu-kamu semua? I sangat hargai doa-doa dari kamu-kamu semua. Huhu. Love you all!

p/s: Tinggal beberapa minit je lagi untuk birthday En Tunang. Kepada kawan-kawan yang sudi bagi idea tu i nak ucapkan terima kasih sangat2!!!! Really appreciate your help and kindness. Love u!

2 comments:

anaztasias aira said...

i pray all the besh to u dear !!! chayok2 !

masmOna said...

thanks nora! u pun sama, happy preparing! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

30 October 2010

Update Checklist : 3 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Mari-mari update checklist masing-masing. Dah berganjak dah ke dari checklist bulan lepas? I ada masa lagi 3 bulan.. Huhuhuhu -_-

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan

: Meja makan beradap
= centerpiece

: Hiasan bilik pengantin
= cadar
= lampu
= bunga
= langsir

: Potong kek
= meja
= alas meja
= kek
= pisau and ribbon

♥ BERTANDANG

: Tempat - rumah En Tunang
: Pelamin and deco - no need
: Persalinan tandang :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> Diserahkan kepada En Mokhtar dan Puan Nor Asfaliza =)

: Door gift --> Ongoing. Now tengah gigih gam boxes sambil di bantu oleh mama. Mama tolog lipat2 boxes tu, Tinggal lagi sikit je lagi huhu..
= glass IKEA
= plastic
= pink ribbons
= thank you tag
= sweets / food / etc

: VIP gift
= gift
= plastic
= ribbons
= thank you tag
= paper bag
= sweets / food / etc

: Kad kahwin
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar

: Guest book
= table
= table cloth
= guest book --> ingat tak yang i mahu DIY guest book ni? I dah beli sketch book. Tapi belum start DIY lagi. Huhu
= pen
= centerpiece

: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls
: CD lagu
: Setem

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Sekian. Itu lah serba sedikit update checklist saya =). Rasanya macam banyak yang dah settle. At least for the big thing lah. Biasanya mende2 yang kecik2 lah yang paling makan banyak masa kan? For me la. Haha. I harap segala persiapan yang telah dirancang akan berjalan dengan lancar. InsyaAllah. Tolong doakan juga ye kamu-kamu semua? I sangat hargai doa-doa dari kamu-kamu semua. Huhu. Love you all!

p/s: Tinggal beberapa minit je lagi untuk birthday En Tunang. Kepada kawan-kawan yang sudi bagi idea tu i nak ucapkan terima kasih sangat2!!!! Really appreciate your help and kindness. Love u!

2 comments:

anaztasias aira said...

i pray all the besh to u dear !!! chayok2 !

masmOna said...

thanks nora! u pun sama, happy preparing! =)