12 October 2010

Wedding 101010 : Red & White (Emi Rahayu & Hafiz)

Salam dan hai semua.

I update laju-laju lah kali ni. Lepas pergi wedding Sya, i bergegas drive laju-laju ke Balok di mana kawan-kawan dah tunggu i. Sori sayangsss!! -_-

...................................................................

Wedding of: Emi Rahayu & Hafiz
Date: 10.10.10
Venue: De Rhu Beach Resort, Balok Kuantan Pahang
Theme colour: Red & White

Emi ni SMARTians juga. Schoolmate i. Suami beliau i tidak tahu pula sekolah mana. Mari lihat gambar-gambar lah. I dah rasa penat nak menaip nih. Huhu.


Pic credit: Pizul

Gambar ni di curik dari fb beliau. Sebab gambar dia je yang boleh tahan. Gambar dalam kamera i merapu rapu hihi. Sori eh pizul =)=)=)

Both Bride & Groom memang gorjes lah! So cantek! (i perasan dari tadi i dok cakap dat word 'cantek..suka..' itu aje haha) :P Wedding dia ni buat tepi pantai. Kira open air jugak lah, or more specific half-open-air. Haha! *suka hati aku jeh* Hall ni memang kat tepi pantai dan tiada dinding. Kira betullah tu :P


Lagi gambar yang di curik di fb pizul hehe.

Kesimpulannya, daging masak kicap hitam dia memang sedap. Lauk pauk lain pun sedap. Puding jagung pun sedap. Dan air sirap pun sedap (air sirap pun nak jugak?) Setelah dapat bergambar dengan pengantin yang super busy ramai gila tetamu nak bergambar macam artis, kami pun berangkat pulang dari majlis tersebut.

Lepas tu i tak terus balik rumah. I teman mama beli langsir dan kain untuk lining baju dia. Then, pegi SSF beli bunga telur (yay!), then pergi Cowboy beli macam-macam barang kawen lah apa lagi. Hoho. Kami beli paper bag, bakul, bekas hantaran putih i lagi dua (aritu cuma ada 7 bekas, tak cukup lagi dua and now dah beli, yay!), bekas telur, etc. Hah! Bapak penat gila woah! Kaki i rasa macam nak tercabut. Time balik i suruh mama yang drive. Tak larat da..

....................................................................

Ucapan buat Emi & Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

*hugs*

=)

p/s: Ngantuk dah nih. Till next entry k..
Malasnya nak kerja besok! -_-

6 comments:

Mia-Ina said...

nice dekorasi wedding

~ mizzAmy ~ said...

ekhh-ekhh tempat tuh macam chantek je. kat area mana nie?

masmOna said...

Mia-Ina:
yup yup =)

mizzAmy:
Amy De Rhu Beach Resort ni kat area Balok, Kuantan Pahang.

mrs.irwan 2 be said...

lawanya pelamin..:)sama tema ngan saya, merah + putih

anaztasias einz said...

dear,, dorang pakai vendor mana ni ek? sharing2 hehe =)

masmOna said...

mrs.irwan 2 be:
oh reali? haa..boleh lah jadi rujukan =)

Nora:
Alamak, mas tak tanya lah pulak dia pakai vendor mana. okeh okeh, nanti bila mas dah dpt info will tell u ok! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

12 October 2010

Wedding 101010 : Red & White (Emi Rahayu & Hafiz)

Salam dan hai semua.

I update laju-laju lah kali ni. Lepas pergi wedding Sya, i bergegas drive laju-laju ke Balok di mana kawan-kawan dah tunggu i. Sori sayangsss!! -_-

...................................................................

Wedding of: Emi Rahayu & Hafiz
Date: 10.10.10
Venue: De Rhu Beach Resort, Balok Kuantan Pahang
Theme colour: Red & White

Emi ni SMARTians juga. Schoolmate i. Suami beliau i tidak tahu pula sekolah mana. Mari lihat gambar-gambar lah. I dah rasa penat nak menaip nih. Huhu.


Pic credit: Pizul

Gambar ni di curik dari fb beliau. Sebab gambar dia je yang boleh tahan. Gambar dalam kamera i merapu rapu hihi. Sori eh pizul =)=)=)

Both Bride & Groom memang gorjes lah! So cantek! (i perasan dari tadi i dok cakap dat word 'cantek..suka..' itu aje haha) :P Wedding dia ni buat tepi pantai. Kira open air jugak lah, or more specific half-open-air. Haha! *suka hati aku jeh* Hall ni memang kat tepi pantai dan tiada dinding. Kira betullah tu :P


Lagi gambar yang di curik di fb pizul hehe.

Kesimpulannya, daging masak kicap hitam dia memang sedap. Lauk pauk lain pun sedap. Puding jagung pun sedap. Dan air sirap pun sedap (air sirap pun nak jugak?) Setelah dapat bergambar dengan pengantin yang super busy ramai gila tetamu nak bergambar macam artis, kami pun berangkat pulang dari majlis tersebut.

Lepas tu i tak terus balik rumah. I teman mama beli langsir dan kain untuk lining baju dia. Then, pegi SSF beli bunga telur (yay!), then pergi Cowboy beli macam-macam barang kawen lah apa lagi. Hoho. Kami beli paper bag, bakul, bekas hantaran putih i lagi dua (aritu cuma ada 7 bekas, tak cukup lagi dua and now dah beli, yay!), bekas telur, etc. Hah! Bapak penat gila woah! Kaki i rasa macam nak tercabut. Time balik i suruh mama yang drive. Tak larat da..

....................................................................

Ucapan buat Emi & Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

*hugs*

=)

p/s: Ngantuk dah nih. Till next entry k..
Malasnya nak kerja besok! -_-

6 comments:

Mia-Ina said...

nice dekorasi wedding

~ mizzAmy ~ said...

ekhh-ekhh tempat tuh macam chantek je. kat area mana nie?

masmOna said...

Mia-Ina:
yup yup =)

mizzAmy:
Amy De Rhu Beach Resort ni kat area Balok, Kuantan Pahang.

mrs.irwan 2 be said...

lawanya pelamin..:)sama tema ngan saya, merah + putih

anaztasias einz said...

dear,, dorang pakai vendor mana ni ek? sharing2 hehe =)

masmOna said...

mrs.irwan 2 be:
oh reali? haa..boleh lah jadi rujukan =)

Nora:
Alamak, mas tak tanya lah pulak dia pakai vendor mana. okeh okeh, nanti bila mas dah dpt info will tell u ok! =)