17 October 2010

Spaghetti Bolognese

Salam dan hai semua.

Apa yang korang buat hari Ahad cenggini eh? Share lah sikit. Sebab seriusly now saya sangat busan!! Ugh -_____-

...............................................................

Pagi tadi i kena kerja (on-call). Dengan malasnya i bangun pergi mandi dan drive ke hospital. Time tengah kerja tu Encik Tunang mesej i, pas abis keje pergi rumah dia, mama En Tunang nak masak spaghetti tapi tak pandai. Maka, i harus ajar dia huahuahua! -_- Kalau tak sedap i masak nanti camne? Camne? Walaupun memang makanan tu i dah selalu sangat masak (sebab i sangat sukaa!) Tapi still! Siap kena ajar tuh.

Ok. Time tengah kerja tadi memang hati tak keruan dah. Tibe-tibe terlupa macam mana nak masak spaghetti hahahaha. Korang pernah kena macam ni tak? Ni belum jadi official menantu lagi ni. Kalau kita siap-siap masak kat rumah pastu pergi hantar pada future MIL tu lain lah kan.

Lepas siap kerja i menenangkan diri sendiri. Dalam hati berdoa harap-haraplah menjadi spaghetti aku kali ni huhuhu -_-

Mama En Tunang dah siap beli semua bahan-bahan dah kecuali ada satu dua bahan yang dia tak beli cepat2 i order dengan En Tunang kebetulan time tu dia pergi kedai. Dengan ucapan bismillah i pun mula lah memasak. Sambil terangkan sikit2. Mak-mak ni tapayah nak terangkan detail pun takpe, dia tengok je dah tahu camne nak masak kan =)

Entri ni bukan untuk i terangkan cara-cara memasak spaghetti tau :P Maka, i tak perlu nak cerita mula-mula i tumis apa, kemudian apa dan kemudian apa hehehe. Bila dah siap masak tuh, kitorang pun makan lah apa lagi hehe.

Nak tahu apa hasilnya?

Mama kata "Sedap.."

Wawawa!! Yes! Alhamdulillah. Berkat doa dalam kete tadi :D

And En Tunang yang before this tak pernah suka spaghetti bolognese tetibe tadi dia makan 2 pinggan!! Apakah?? Hihihihi ;) Sedap pulak katanya. Pas kawen i masak banyak-banyak ye sayang? Ahaks! :P

Dalam hati, i rasa suka and hepi sangat sebab mereka semua suka apa yang i masak. Especially my future MIL. Orang kata nak ambik hati MIL kena dengan memasak. Betul ke?

=)=)=)

...................................................................

Petang tadi lepas i balik rumah dah berehat2 pastu petang ni busan pulak. Sebab tak tahu nak buat apa. Maka online je lah. En Tunang pulak pergi joging. Rasa macam nak ikut dia tapi malas. Camne kau nak kurus mas?! Asek malas jeh. Hihihi :P

10 comments:

Said Saiful Fazli said...

jgn masak byk2.. mkn tembam si mubin tu!!ish..hhehe

anaztasias einz said...

hehe saya pun dah lama xjoging hehhe eh mas keje hospital ek. leh dpt ubat free x ehehehe =p

cik syahira said...

assalamualaikum mas,

kena sharing caring recipe macam ni. he3x

nYomeL said...

hehehe.. mmg nervous kalo kene suh masak camtu! but u did it well~!! yeahh.. hehehe! pasni kene masak slalu yerkk.. ;)

Kasut Pink said...

x pnh msk lg kat umah bakal mertua.. So far dtg blk hari, semua tinggal mkn jer.. Cume skali tu tgh cuci pinggan mangkuk kuali mak tunang ade kat dapur. Rase mcm diperhatikan buat keje je padahal basuh pinggan je pon..haha

~ mizzAmy ~ said...

amy bab masak surrender awal-awal lah. future MIL pun tahu bakal menantu dia nie tak pandai memasak. T____T

farahfatihah said...

wahh dah pass dah ni..leh kawen cepat hehehe

Ayu Firzara said...

Hye, saya terjumpa blog awak nih...and i like it! Sebab ada banyak info tentang wedding...leh cuci2 mata...anyway salam kenal!


http://firzarafairyland.blogspot.com/

masmOna said...

Said Saiful Fazli:
haha! nnt aku masak bnyk2 bukan dia je yang tembam, dengan aku aku sekali tembam! hua T_T

anastasiaz einz:
jom jom joging. eh, tp nora keje jauh. so tak dapat nk join -_-

aah, mas keje hospital. nk dpt ubat free kena sakit dulu haha! :P

cik syahira:
waslm..alamak? nk kena sharing recipi eh? insyaAllah..hehe

nYomeL:
hehehe.tau xpe! nebes tau. nway, thanks dear =)

masmOna said...

Kasut Pink:
haha.agaknya bila da duduk kat umah MIL tu segala gerak geri akan diperhatikan.ye dok? hihihi =D

mizzAmy:
takpe amy, slow2 belajar memasak. lama2 nnt pandailah =)

farahfatihah:
OMG farah. boleh kawen cepat ek? mmg kalau boleh nk kawen cepat2 hihihih :P

Ayu Firzana:
hi dear..thank you =) selamat mencuci mata pasal wedding. hik. btw, salam kenal jugak..i linked u =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

17 October 2010

Spaghetti Bolognese

Salam dan hai semua.

Apa yang korang buat hari Ahad cenggini eh? Share lah sikit. Sebab seriusly now saya sangat busan!! Ugh -_____-

...............................................................

Pagi tadi i kena kerja (on-call). Dengan malasnya i bangun pergi mandi dan drive ke hospital. Time tengah kerja tu Encik Tunang mesej i, pas abis keje pergi rumah dia, mama En Tunang nak masak spaghetti tapi tak pandai. Maka, i harus ajar dia huahuahua! -_- Kalau tak sedap i masak nanti camne? Camne? Walaupun memang makanan tu i dah selalu sangat masak (sebab i sangat sukaa!) Tapi still! Siap kena ajar tuh.

Ok. Time tengah kerja tadi memang hati tak keruan dah. Tibe-tibe terlupa macam mana nak masak spaghetti hahahaha. Korang pernah kena macam ni tak? Ni belum jadi official menantu lagi ni. Kalau kita siap-siap masak kat rumah pastu pergi hantar pada future MIL tu lain lah kan.

Lepas siap kerja i menenangkan diri sendiri. Dalam hati berdoa harap-haraplah menjadi spaghetti aku kali ni huhuhu -_-

Mama En Tunang dah siap beli semua bahan-bahan dah kecuali ada satu dua bahan yang dia tak beli cepat2 i order dengan En Tunang kebetulan time tu dia pergi kedai. Dengan ucapan bismillah i pun mula lah memasak. Sambil terangkan sikit2. Mak-mak ni tapayah nak terangkan detail pun takpe, dia tengok je dah tahu camne nak masak kan =)

Entri ni bukan untuk i terangkan cara-cara memasak spaghetti tau :P Maka, i tak perlu nak cerita mula-mula i tumis apa, kemudian apa dan kemudian apa hehehe. Bila dah siap masak tuh, kitorang pun makan lah apa lagi hehe.

Nak tahu apa hasilnya?

Mama kata "Sedap.."

Wawawa!! Yes! Alhamdulillah. Berkat doa dalam kete tadi :D

And En Tunang yang before this tak pernah suka spaghetti bolognese tetibe tadi dia makan 2 pinggan!! Apakah?? Hihihihi ;) Sedap pulak katanya. Pas kawen i masak banyak-banyak ye sayang? Ahaks! :P

Dalam hati, i rasa suka and hepi sangat sebab mereka semua suka apa yang i masak. Especially my future MIL. Orang kata nak ambik hati MIL kena dengan memasak. Betul ke?

=)=)=)

...................................................................

Petang tadi lepas i balik rumah dah berehat2 pastu petang ni busan pulak. Sebab tak tahu nak buat apa. Maka online je lah. En Tunang pulak pergi joging. Rasa macam nak ikut dia tapi malas. Camne kau nak kurus mas?! Asek malas jeh. Hihihi :P

10 comments:

Said Saiful Fazli said...

jgn masak byk2.. mkn tembam si mubin tu!!ish..hhehe

anaztasias einz said...

hehe saya pun dah lama xjoging hehhe eh mas keje hospital ek. leh dpt ubat free x ehehehe =p

cik syahira said...

assalamualaikum mas,

kena sharing caring recipe macam ni. he3x

nYomeL said...

hehehe.. mmg nervous kalo kene suh masak camtu! but u did it well~!! yeahh.. hehehe! pasni kene masak slalu yerkk.. ;)

Kasut Pink said...

x pnh msk lg kat umah bakal mertua.. So far dtg blk hari, semua tinggal mkn jer.. Cume skali tu tgh cuci pinggan mangkuk kuali mak tunang ade kat dapur. Rase mcm diperhatikan buat keje je padahal basuh pinggan je pon..haha

~ mizzAmy ~ said...

amy bab masak surrender awal-awal lah. future MIL pun tahu bakal menantu dia nie tak pandai memasak. T____T

farahfatihah said...

wahh dah pass dah ni..leh kawen cepat hehehe

Ayu Firzara said...

Hye, saya terjumpa blog awak nih...and i like it! Sebab ada banyak info tentang wedding...leh cuci2 mata...anyway salam kenal!


http://firzarafairyland.blogspot.com/

masmOna said...

Said Saiful Fazli:
haha! nnt aku masak bnyk2 bukan dia je yang tembam, dengan aku aku sekali tembam! hua T_T

anastasiaz einz:
jom jom joging. eh, tp nora keje jauh. so tak dapat nk join -_-

aah, mas keje hospital. nk dpt ubat free kena sakit dulu haha! :P

cik syahira:
waslm..alamak? nk kena sharing recipi eh? insyaAllah..hehe

nYomeL:
hehehe.tau xpe! nebes tau. nway, thanks dear =)

masmOna said...

Kasut Pink:
haha.agaknya bila da duduk kat umah MIL tu segala gerak geri akan diperhatikan.ye dok? hihihi =D

mizzAmy:
takpe amy, slow2 belajar memasak. lama2 nnt pandailah =)

farahfatihah:
OMG farah. boleh kawen cepat ek? mmg kalau boleh nk kawen cepat2 hihihih :P

Ayu Firzana:
hi dear..thank you =) selamat mencuci mata pasal wedding. hik. btw, salam kenal jugak..i linked u =)