12 October 2010

Wedding 101010 : Sya Gadis Jumaat & Adi

Salam dan hai semua.

Macam mana 101010 korang? Best tak? Bagi yang kawen on that day, for sure lah super duper happy kan =) tapi bagi i..oh sungguh penat! T_T Eh kenapa kenapa? Ye lah, ada banyak jemputan kawen tapi 2 wedding je yang i pegi. Ceh, baru dua wedding pun dah penat. Haha. Jauh kot jarak antara dua wedding tuh. Letih drive haha.

First wedding yang i pegi ialah wedding Sya gadis jumaat. Alamak. Sya, dah kena tukar title pasni. No more 'gadis' jumaat hihihihi :P *jangan marah tau*

Wedding of: Sya & Adi
Date: 10.10.10
Venue: Kuantan, Pahang
Theme colour: Pink & Chocolate



Teaser dulu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lawa kan? Simple tapi cantek! I sukaaa =) Tak terfikir pun i nak buat camni. Sya adalah sangat rajin dan sangat pandai DIY. Saya kagum =) Oh, maafkan i. Actually warna dinding tu pink, tapi bila di ambil oleh kamera-tak-berapa-nak-canggih i warna jadi seperti di atas. Heheh :P

Seterusnya, i sangat suka bilik pengantin! Romantik je rasa bila masuk. And apa yang i ingat ialah, bila i masuk bilik Sya kali kedua (pas makan)..Sya was like "Taraa...ni DIY jugak" sambil menunjuk ke arah dinding di atas. And we all were like "Wahh cantiknyaa..." =)=)=) I suka.


Ini ialah kamar beradu Sya =) Semuanya di-DIY sendiri oleh beliau.

Hantaran oleh Sya kepada Suami.

Hantaran suami kepada Sya.

Seterusnya, i sangat happi sebab dapat jumpa Rose! Akhirnya ketemu jua kita yeh? Haha. Ayat tak tahan. Rose is such a nice person. Sangat sopan, peramah, pemalu dan sweet jeh huhu. Tak rugi tau i dapat jumpa dia. Hai Rose. So hepi to meet u darl =) And of cos lah i sangat hepi dapat jumpa Sya. Amazingly, dia terus dapat cam i once i entered her room. Bagus bagus!

Alaa..nape sikit sangat gambar?? Sabar eh sabar.. Kita tunggu Sya upload banyak2 sampai muntah haha :P Oh ye, i pun takde gmbar pelamin yang proper. Maka, harus lah tunggu Sya upload juga.

I rasa rugi sangat tak amek gambar pink lanterns yang super banyak bergantungan kat porch atas meja makan beradap Sya. Hua T___T pastu i ralat sorang-sorang. Kalau tak for sure i akan tempek kat sini. I dah siap pesan awal-awal nak sewa all those lanterns! Harap-harap lah dia offer for rental nanti, pastu dapat sewa murah-murah. Wah, seronoknya. Hehe.

Last but not least...

Gambar keriangan kami berempat!!
From left: Rose, Nadia, Sya, me

Buat Sya dan Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Happy for both of u!
*Muahs*

To Nora: Sedih lah dear tak dapat jumpa lagi dat day. tapi nak wat camne, masing-masing mengejar masa huhu -_-

p/s: ni baru entry pasal satu wedding 101010. Ada lagi satu akan menyusul..hihi

6 comments:

anaztasias einz said...

Mas. xpe, saya faham. saya pun rushing nak balik tampin :) lenkali ada lagi. ramai b2b kuantan kan hehehe btw saya sangat sooka bilik tu hehehehe. inspiration lah :)

mas, kamu maho sewa? nasib tarikh xsama hehe. saya rushing gak xsempat masuk bilik pengantin tapi sempat ambik gmbar latern kt meja hehe. tertukar kita :P

masmOna said...

Nora:
alamak, sudah betul nak eja nama kat atas tuh. mas lagi suka Nora aka Aira hik =)

mas dah tgk dah gmbar lantern yang nora upload huhu. Suka! bilik sya sgt adorable. sweet je bila masuk..

rose said...

hehe..rasa pelik lak tgk gmbr sendiri..mcm bkn muka i..hahaha.. =P

gadis jumaat said...

hahaha... siap ingat ayat taraaa tu tak tahan mas!! btol2 rose nampak pemalu.. keke. dan mas pule nampak blur, macam masih mencari2 pengantin walaupun pengantin dah depan mata ni (-_-")

dan yess! ai mmg biasa mudah cam muke orang yg first time jumpe based on gambar je, kalo gambar time moda-moda pon boleh cam... :D

eh ada cakap pasal sewa ek? heheee tak hengat... hajat di hati nak kasik lantern tu pada adik-bradik yang bertungkus lumus untuk kenduri tu as a gift. sebenarnye ada dalam 40 lantern, tapi gantung separuh je. yang lebih tu dah macam tak tau nak gantung mana / tak larat nak panjat tangga gantung.. T_T

lastly, time kaseyyyyy sbb sudi datang! dan sudi review dalam blog lagi! dan atas doa2 anda! tunggu turn anda pulaklaa skang... hohohooo.. semoga semuanya sukses, sukses mas!

masmOna said...

rose:
erk?apakah?hahaha! itu adalah u rose *sila percaya* :P

masmOna said...

gadis jumaat:
sya!! of cos lah i ingat kata-katamu itu hik :P

i nmpk blur eh? haha! agaknya i mmg camni kot.slalu blur.n u mmg terer terus je cam i..n macam terjerit lak tuh.."mas!!" :P

Ya Allah sya, seriusly i sukaaaa gila lantern pink yang gantung2 itu..banyaknyaaa. i suka! hajat di hati mahu beli tp berapa pulak kosnya nanti.kalau u tak buat sewa it's ok darl, i saje je gedik tanya haha :P n u sgt gigih gantung2 lantern itu semua!

lastly, sama-sama kaseh!! pasal review itu no hal lah, itu perkara wajib tau =) semoga sya pun bahagia bersama suami dan keluarga tercinta dunia dan akhirat.amin =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

12 October 2010

Wedding 101010 : Sya Gadis Jumaat & Adi

Salam dan hai semua.

Macam mana 101010 korang? Best tak? Bagi yang kawen on that day, for sure lah super duper happy kan =) tapi bagi i..oh sungguh penat! T_T Eh kenapa kenapa? Ye lah, ada banyak jemputan kawen tapi 2 wedding je yang i pegi. Ceh, baru dua wedding pun dah penat. Haha. Jauh kot jarak antara dua wedding tuh. Letih drive haha.

First wedding yang i pegi ialah wedding Sya gadis jumaat. Alamak. Sya, dah kena tukar title pasni. No more 'gadis' jumaat hihihihi :P *jangan marah tau*

Wedding of: Sya & Adi
Date: 10.10.10
Venue: Kuantan, Pahang
Theme colour: Pink & Chocolate



Teaser dulu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lawa kan? Simple tapi cantek! I sukaaa =) Tak terfikir pun i nak buat camni. Sya adalah sangat rajin dan sangat pandai DIY. Saya kagum =) Oh, maafkan i. Actually warna dinding tu pink, tapi bila di ambil oleh kamera-tak-berapa-nak-canggih i warna jadi seperti di atas. Heheh :P

Seterusnya, i sangat suka bilik pengantin! Romantik je rasa bila masuk. And apa yang i ingat ialah, bila i masuk bilik Sya kali kedua (pas makan)..Sya was like "Taraa...ni DIY jugak" sambil menunjuk ke arah dinding di atas. And we all were like "Wahh cantiknyaa..." =)=)=) I suka.


Ini ialah kamar beradu Sya =) Semuanya di-DIY sendiri oleh beliau.

Hantaran oleh Sya kepada Suami.

Hantaran suami kepada Sya.

Seterusnya, i sangat happi sebab dapat jumpa Rose! Akhirnya ketemu jua kita yeh? Haha. Ayat tak tahan. Rose is such a nice person. Sangat sopan, peramah, pemalu dan sweet jeh huhu. Tak rugi tau i dapat jumpa dia. Hai Rose. So hepi to meet u darl =) And of cos lah i sangat hepi dapat jumpa Sya. Amazingly, dia terus dapat cam i once i entered her room. Bagus bagus!

Alaa..nape sikit sangat gambar?? Sabar eh sabar.. Kita tunggu Sya upload banyak2 sampai muntah haha :P Oh ye, i pun takde gmbar pelamin yang proper. Maka, harus lah tunggu Sya upload juga.

I rasa rugi sangat tak amek gambar pink lanterns yang super banyak bergantungan kat porch atas meja makan beradap Sya. Hua T___T pastu i ralat sorang-sorang. Kalau tak for sure i akan tempek kat sini. I dah siap pesan awal-awal nak sewa all those lanterns! Harap-harap lah dia offer for rental nanti, pastu dapat sewa murah-murah. Wah, seronoknya. Hehe.

Last but not least...

Gambar keriangan kami berempat!!
From left: Rose, Nadia, Sya, me

Buat Sya dan Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Happy for both of u!
*Muahs*

To Nora: Sedih lah dear tak dapat jumpa lagi dat day. tapi nak wat camne, masing-masing mengejar masa huhu -_-

p/s: ni baru entry pasal satu wedding 101010. Ada lagi satu akan menyusul..hihi

6 comments:

anaztasias einz said...

Mas. xpe, saya faham. saya pun rushing nak balik tampin :) lenkali ada lagi. ramai b2b kuantan kan hehehe btw saya sangat sooka bilik tu hehehehe. inspiration lah :)

mas, kamu maho sewa? nasib tarikh xsama hehe. saya rushing gak xsempat masuk bilik pengantin tapi sempat ambik gmbar latern kt meja hehe. tertukar kita :P

masmOna said...

Nora:
alamak, sudah betul nak eja nama kat atas tuh. mas lagi suka Nora aka Aira hik =)

mas dah tgk dah gmbar lantern yang nora upload huhu. Suka! bilik sya sgt adorable. sweet je bila masuk..

rose said...

hehe..rasa pelik lak tgk gmbr sendiri..mcm bkn muka i..hahaha.. =P

gadis jumaat said...

hahaha... siap ingat ayat taraaa tu tak tahan mas!! btol2 rose nampak pemalu.. keke. dan mas pule nampak blur, macam masih mencari2 pengantin walaupun pengantin dah depan mata ni (-_-")

dan yess! ai mmg biasa mudah cam muke orang yg first time jumpe based on gambar je, kalo gambar time moda-moda pon boleh cam... :D

eh ada cakap pasal sewa ek? heheee tak hengat... hajat di hati nak kasik lantern tu pada adik-bradik yang bertungkus lumus untuk kenduri tu as a gift. sebenarnye ada dalam 40 lantern, tapi gantung separuh je. yang lebih tu dah macam tak tau nak gantung mana / tak larat nak panjat tangga gantung.. T_T

lastly, time kaseyyyyy sbb sudi datang! dan sudi review dalam blog lagi! dan atas doa2 anda! tunggu turn anda pulaklaa skang... hohohooo.. semoga semuanya sukses, sukses mas!

masmOna said...

rose:
erk?apakah?hahaha! itu adalah u rose *sila percaya* :P

masmOna said...

gadis jumaat:
sya!! of cos lah i ingat kata-katamu itu hik :P

i nmpk blur eh? haha! agaknya i mmg camni kot.slalu blur.n u mmg terer terus je cam i..n macam terjerit lak tuh.."mas!!" :P

Ya Allah sya, seriusly i sukaaaa gila lantern pink yang gantung2 itu..banyaknyaaa. i suka! hajat di hati mahu beli tp berapa pulak kosnya nanti.kalau u tak buat sewa it's ok darl, i saje je gedik tanya haha :P n u sgt gigih gantung2 lantern itu semua!

lastly, sama-sama kaseh!! pasal review itu no hal lah, itu perkara wajib tau =) semoga sya pun bahagia bersama suami dan keluarga tercinta dunia dan akhirat.amin =)