14 March 2010

Tentang purple

Purple is royalty. A mysterious colour. It is associated with spirituality. The opposites of hot red and cool blue combine to create this intriguing colour. Purple can affect us physically by calming mind and nerves, offers sense of spirituality and encourage creativity.


..................................................................

Minggu ni jeh banyak betul kenduri kawen bertemakan purple. Adakah warna ni dah jadi satu kewajipan kepada pengantin lately? Semuanya nak purple. Bila dah terlampau banyak sangat people use this colour as their wedding theme colour, i dah rasa biasa sangat. Tapi ade jugak yang cantek. Contohnya macam kat bawah ni. Simple tapi cantek jugak.


Oh adik tu nyemak jeh kat gambar dush! A combination of white, dark and light purple and a little bit of pink menambahkan lagi seri kepada pelamin tuh. Kalau perhati betul-betul, pengapit lelaki dia pakcik. Agaknye dah takde lelaki muda dan bujang lain kot dalam fam dia. Kalau ada pun, yang penyegan pemalu. Heh.

Eh eh, ni pengantin lain plak. Kenduri ni sebenarnya sekali dengan menyambut menantu. Yang kawen kat atas tu kakak kepada lelaki yang ni.

Hantaran purple dari pengantin perempuan


Ni pulak kenduri siang tadi en kekasih i jeh yang pegi. Dia cakap takde pelamin pun, cuma ada hiasan kat meja makan jeh. Semuanya nak bertemakan purple. Tak paham. Tak paham.

Ni lagi satu kenduri nak bertemakan warna purple. Lagi lah tak paham. Tetibe rasa macam muak tengok warna purple time kenduri dua hari berturut-turut. Hoho. K lah, berpinar-pinar dah dek penangan purple. Heheh. Lain kali i nak cite pasal pink pulak! I like! :) :)




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

14 March 2010

Tentang purple

Purple is royalty. A mysterious colour. It is associated with spirituality. The opposites of hot red and cool blue combine to create this intriguing colour. Purple can affect us physically by calming mind and nerves, offers sense of spirituality and encourage creativity.


..................................................................

Minggu ni jeh banyak betul kenduri kawen bertemakan purple. Adakah warna ni dah jadi satu kewajipan kepada pengantin lately? Semuanya nak purple. Bila dah terlampau banyak sangat people use this colour as their wedding theme colour, i dah rasa biasa sangat. Tapi ade jugak yang cantek. Contohnya macam kat bawah ni. Simple tapi cantek jugak.


Oh adik tu nyemak jeh kat gambar dush! A combination of white, dark and light purple and a little bit of pink menambahkan lagi seri kepada pelamin tuh. Kalau perhati betul-betul, pengapit lelaki dia pakcik. Agaknye dah takde lelaki muda dan bujang lain kot dalam fam dia. Kalau ada pun, yang penyegan pemalu. Heh.

Eh eh, ni pengantin lain plak. Kenduri ni sebenarnya sekali dengan menyambut menantu. Yang kawen kat atas tu kakak kepada lelaki yang ni.

Hantaran purple dari pengantin perempuan


Ni pulak kenduri siang tadi en kekasih i jeh yang pegi. Dia cakap takde pelamin pun, cuma ada hiasan kat meja makan jeh. Semuanya nak bertemakan purple. Tak paham. Tak paham.

Ni lagi satu kenduri nak bertemakan warna purple. Lagi lah tak paham. Tetibe rasa macam muak tengok warna purple time kenduri dua hari berturut-turut. Hoho. K lah, berpinar-pinar dah dek penangan purple. Heheh. Lain kali i nak cite pasal pink pulak! I like! :) :)




No comments: