21 August 2010

Guest Book : Rasa macam nak DIY, tapi...

...tengoklah kalau rajin. Hihihihi :P

Salam semua.

I dah terfikir lama dah actually. Macam nak DIY je guest book ni. Tengok macam senang. Tapi tetibe macam meragui kebolehan men-DIY diri sendiri. Haih. Sabor je la -_-

I ada jugak mensurvey contoh2 guest book melalui Google tercinta lah siapa lagi kan? Hihi :P Lebiu google!

Kalau tengok sekarang ni kan ada banyak idea-idea b2b bagi menggantikan guest book ni. Ada yang guna typewriter, conteng2 kat gambar, etc. Tapi, i tetap jugak suka yang satu nih. Guest book. Dah nama pun guest BOOK kan? So mesti kena buku jugak. Hehehe :D Suka tengok bentuk tulisan orang dan baca-baca apa yang diorang akan tulis inside.

I kaji punya kaji macam senang je nak DIY. Design yang simple-simple. I suka sangat. Jom layan lah contoh2 yang terasa berkenan di hati.


White guest book with pink gerbera. Lately tak tahu kenapa i sangat sukaaa gerbera nih. Especially yang warna pink! Huhu =)

Ini pun sangat cute. Patung tu sangat seksi okay hehehe :P

Pink Sequin Wedding Guest Book and Pen Set

Oh yang ini juga sangat sweet huhu. Gabungan pink dengan cream tu cantek!
Source: www.weddingaccessories.net

Red Scroll Wedding Guest Book and Pen Set
Sesiapa yang suka merah putih tu? Warna ni sangat tempting tau. Dan seksi =)
Source: www.weddingaccessories.net

So far, guest book kat bawah ni i paling sukaaa! Simple jeh tapi i still suka jugak huhu.

White Beaded Wedding Guest Book with Pen

I sangat suka! Full white beaded. Siap dengan pen-nya pun white beaded jugak. Huhu. So gorjes!
Source: www.weddingaccessories.net

Hmm..macam mana nih? Nak DIY ke tak eh? *thinking*

Kalau malas sangat i beli je lah. Hihi :D

10 comments:

Cik Belle said...

kalau sempat DIY lah!! hehee.. kalau la kan, rumah kite sebelah-sebelah jer.. dah lama kak tia p jalan rumah mas, tengok mas buat guest book. hehee

masmOna said...

Cik Belle:
ngehehehe :D kak tia, mas pun sama! kalau umah kak tia sebelah je, tiap hari kita gosip pasal kawen pastu tgk ka tia deco2 DIY ke hape. hiks.
insyaAllah will try DIY the guest book kalau sempat nanti. huhu

Pansy Princess said...

hi there,
first time nk komen sini nih.. tumpang lalu ye tuan pnye blog

nway, looking at ur previous DIY jobs.. rasenye xde mslh if u nak buat guest book tue. tgn mmg dh berseni.. hehehe :)

didieadila said...

suka yg ada lace tu! :)
beli plain hard cover book n DIY la awk! ;)

Nora a.k.a Aira said...

Insya Allah, mas sempat punya buat DIY guest book ni hehehhe, nora nak jadi penulis tegar la guest book mas nanti, 2 muka surat boleh hahahaha :p

masmOna said...

Pansy Princess:
hi there!sila sila lalu sini =)
oh mana ada tgn i berseni. biasa-biasa saja lah -_-

didieadila:
hik! suka jugak yg tuh. nnt sy tgk2 dulu camne. insyaAllah will try to DIY =)

Nora:
hehehehe.boleh nora, nak tulis bnyk2 sila sila tulis hihi :P

mysarah said...

dulu i nk tempah jer. tp bila pk2 baik i buat sendiri jer. boleh customised ikut suka hati kan?

so DIY jer lah u ;)

eika said...

omg2! lawa2 the red one nampak sgt elegan!! and the white beaded nampak sgt mahal!! suka2!! kalaulah boleh DIY yang beaded tu~

masmOna said...

mysarah:
i pun pk camtu. kalau buat sndri kita boleh buat design yg kita sukaaa..kan kan?

eika:
hi dear!i pun ssgt suka yg white beaded tu. tapi macam hnya mampu tengok gmbar jeh? hihi. costly lah i rasa nk if nk buat yg beaded tu -_-

Lady D said...

so gojes!..hehe...nak tumpang tanya boleh?..mana ye nk beli guestbook kosong?..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

21 August 2010

Guest Book : Rasa macam nak DIY, tapi...

...tengoklah kalau rajin. Hihihihi :P

Salam semua.

I dah terfikir lama dah actually. Macam nak DIY je guest book ni. Tengok macam senang. Tapi tetibe macam meragui kebolehan men-DIY diri sendiri. Haih. Sabor je la -_-

I ada jugak mensurvey contoh2 guest book melalui Google tercinta lah siapa lagi kan? Hihi :P Lebiu google!

Kalau tengok sekarang ni kan ada banyak idea-idea b2b bagi menggantikan guest book ni. Ada yang guna typewriter, conteng2 kat gambar, etc. Tapi, i tetap jugak suka yang satu nih. Guest book. Dah nama pun guest BOOK kan? So mesti kena buku jugak. Hehehe :D Suka tengok bentuk tulisan orang dan baca-baca apa yang diorang akan tulis inside.

I kaji punya kaji macam senang je nak DIY. Design yang simple-simple. I suka sangat. Jom layan lah contoh2 yang terasa berkenan di hati.


White guest book with pink gerbera. Lately tak tahu kenapa i sangat sukaaa gerbera nih. Especially yang warna pink! Huhu =)

Ini pun sangat cute. Patung tu sangat seksi okay hehehe :P

Pink Sequin Wedding Guest Book and Pen Set

Oh yang ini juga sangat sweet huhu. Gabungan pink dengan cream tu cantek!
Source: www.weddingaccessories.net

Red Scroll Wedding Guest Book and Pen Set
Sesiapa yang suka merah putih tu? Warna ni sangat tempting tau. Dan seksi =)
Source: www.weddingaccessories.net

So far, guest book kat bawah ni i paling sukaaa! Simple jeh tapi i still suka jugak huhu.

White Beaded Wedding Guest Book with Pen

I sangat suka! Full white beaded. Siap dengan pen-nya pun white beaded jugak. Huhu. So gorjes!
Source: www.weddingaccessories.net

Hmm..macam mana nih? Nak DIY ke tak eh? *thinking*

Kalau malas sangat i beli je lah. Hihi :D

10 comments:

Cik Belle said...

kalau sempat DIY lah!! hehee.. kalau la kan, rumah kite sebelah-sebelah jer.. dah lama kak tia p jalan rumah mas, tengok mas buat guest book. hehee

masmOna said...

Cik Belle:
ngehehehe :D kak tia, mas pun sama! kalau umah kak tia sebelah je, tiap hari kita gosip pasal kawen pastu tgk ka tia deco2 DIY ke hape. hiks.
insyaAllah will try DIY the guest book kalau sempat nanti. huhu

Pansy Princess said...

hi there,
first time nk komen sini nih.. tumpang lalu ye tuan pnye blog

nway, looking at ur previous DIY jobs.. rasenye xde mslh if u nak buat guest book tue. tgn mmg dh berseni.. hehehe :)

didieadila said...

suka yg ada lace tu! :)
beli plain hard cover book n DIY la awk! ;)

Nora a.k.a Aira said...

Insya Allah, mas sempat punya buat DIY guest book ni hehehhe, nora nak jadi penulis tegar la guest book mas nanti, 2 muka surat boleh hahahaha :p

masmOna said...

Pansy Princess:
hi there!sila sila lalu sini =)
oh mana ada tgn i berseni. biasa-biasa saja lah -_-

didieadila:
hik! suka jugak yg tuh. nnt sy tgk2 dulu camne. insyaAllah will try to DIY =)

Nora:
hehehehe.boleh nora, nak tulis bnyk2 sila sila tulis hihi :P

mysarah said...

dulu i nk tempah jer. tp bila pk2 baik i buat sendiri jer. boleh customised ikut suka hati kan?

so DIY jer lah u ;)

eika said...

omg2! lawa2 the red one nampak sgt elegan!! and the white beaded nampak sgt mahal!! suka2!! kalaulah boleh DIY yang beaded tu~

masmOna said...

mysarah:
i pun pk camtu. kalau buat sndri kita boleh buat design yg kita sukaaa..kan kan?

eika:
hi dear!i pun ssgt suka yg white beaded tu. tapi macam hnya mampu tengok gmbar jeh? hihi. costly lah i rasa nk if nk buat yg beaded tu -_-

Lady D said...

so gojes!..hehe...nak tumpang tanya boleh?..mana ye nk beli guestbook kosong?..