21 August 2010

Guest Book Table Deco & Welcome Picture

Salam semua.

Since semalam berangan nak DIY guest book sendiri (kalau rajin hik :P) maka i kena jugak lah fikir pasal deco untuk guest book table. Hm. Apa yang kena ada eh?

1. Table
2. Table cloth
3. Guest book
4. Pen
5. Centerpiece
6. Photo frame maybe?

I ada terbaca untuk gambar2 yang letak kat meja guest book nih, lebih baik diselitkan juga gambar famili atau parents kedua mempelai di samping gambar2 bride & groom. Sebab ia menunjukkan strong family bonding =) Oh ye, untuk pakej photog ngan Abg Shas tu, kitorang amek sekali ngan photo frame (size tak ingat, tapi lebih kurang macam gambar kat bawah) , mungkin frame tu boleh menyemak juga kat sebelah guest book table? Hihi :P

Tapi, hari tu i terbaca post Zla Saya Dah Kawen, dia cakap just beli je frame yang besar tu pastu pergi print photo herself for the welcome picture. Mungkin boleh budget sikit di situ. Tapi, i dah booking dah huhu. Mungkin boleh jimat xxx di situ. Tapi takpe, i hope outcome-nya akan cantek lah nanti! Wee =)

Berbalik kepada guest book table deco. Gambar2 kat bawah ni akan menjadi rujukan i time nak deco-deco nanti. If kamu semua ada idea lain boleh jugak share ngan i? =)






Guest Book Table


photo by Dallas based wedding photographers Aves Photographic Design


=)

3 comments:

Nora a.k.a Aira said...

kalo nak guna chalkboard boleh letak dalam list ye hehe, agreed that we should letak juga gambar parents kita kan, tanpa restu mereka, siapala kita =)

fia said...

ok jugak idea letak gambar fakily kan...

masmOna said...

Nora:
ye betul betul =)

fia:
sgt bagus actually kalau nk letak kan kan? =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

21 August 2010

Guest Book Table Deco & Welcome Picture

Salam semua.

Since semalam berangan nak DIY guest book sendiri (kalau rajin hik :P) maka i kena jugak lah fikir pasal deco untuk guest book table. Hm. Apa yang kena ada eh?

1. Table
2. Table cloth
3. Guest book
4. Pen
5. Centerpiece
6. Photo frame maybe?

I ada terbaca untuk gambar2 yang letak kat meja guest book nih, lebih baik diselitkan juga gambar famili atau parents kedua mempelai di samping gambar2 bride & groom. Sebab ia menunjukkan strong family bonding =) Oh ye, untuk pakej photog ngan Abg Shas tu, kitorang amek sekali ngan photo frame (size tak ingat, tapi lebih kurang macam gambar kat bawah) , mungkin frame tu boleh menyemak juga kat sebelah guest book table? Hihi :P

Tapi, hari tu i terbaca post Zla Saya Dah Kawen, dia cakap just beli je frame yang besar tu pastu pergi print photo herself for the welcome picture. Mungkin boleh budget sikit di situ. Tapi, i dah booking dah huhu. Mungkin boleh jimat xxx di situ. Tapi takpe, i hope outcome-nya akan cantek lah nanti! Wee =)

Berbalik kepada guest book table deco. Gambar2 kat bawah ni akan menjadi rujukan i time nak deco-deco nanti. If kamu semua ada idea lain boleh jugak share ngan i? =)






Guest Book Table


photo by Dallas based wedding photographers Aves Photographic Design


=)

3 comments:

Nora a.k.a Aira said...

kalo nak guna chalkboard boleh letak dalam list ye hehe, agreed that we should letak juga gambar parents kita kan, tanpa restu mereka, siapala kita =)

fia said...

ok jugak idea letak gambar fakily kan...

masmOna said...

Nora:
ye betul betul =)

fia:
sgt bagus actually kalau nk letak kan kan? =)