24 August 2010

Help help. Agak-agak ada tak paper cutting factory ke etc?

Salam semua.

Nak mintak tolong ni.
Boleh tak? Boleh tak?
-_-

Kalau ada antara kamu-kamu yang tahu wujudnya paper cutting factory atau kedai memotong kertas ke sila bagitahu saya, yeh?

Oh i rasa walaupun macam tak realistic, tapi i hope ada lah kedai macam ni.
Yang boleh gunting-gunting plastic PVC i tuh mengikut template-nya.
Then, i can fold them into boxes only.

Tak payah susah-susah (eh tak susah pun :P) i gunting-gunting pastu baru nak lipat-lipat.
Bila ada kedai atau kilang yang dah siap-siap gunting/potong plastic PVC i tuh, lagi bertambah senang lah kerja!
Hoyeh.

*Berangan nih. Pelis lah ada kilang or kedai cantuh huhu*
Kalau ada yang tahu, jangan lupa share ngan i yeh?
Sayang kamu!

Update:
Sekarang ni i dah siap gunting 400 keping.
Dah lipat-lipat into boxes dalam 100 keping.
Aritu mama tetibe decided nak tambah gift lagi 400.
Total = 2.4 k
Baki = 2 k
Hua Hua Hua!
T_T

7 comments:

Cik Belle said...

mas, ada kedai yang boleh customized boxes ikut kehendak kite. cube tgk kedai printing besar-besar.. kan kedai kad kawen boleh buat v=box la apa jenis box la kan, sure diorang bole design box ikut keperluan kite. tp.. kat kuantan saya tak tahu la kat mana. =(

mysarah said...

eh apa kata u beli jer alat potong2 kertas mcm dekat kedai photostat tu

gadis jumaat said...

ishk banyaknye... letih beta mendengarnya! dahlaa template tu banyak nak kena potong kan.. tsk2. kilang potong-potong tak tau la... apa kata sub dekat sedara mara/kawan2 rapat ke... ringannn sikit beban... apepun, anda buat, anda dapat. eh. smoga sukses yeah!

elyina said...

dear, aritu i buat sampul invitation kad lebuh kurang macam kotak. i beli kertas, potong, mold(garis2 untuk lipat) kat jalan Brunei.tapi memang kene lipat sendirila.600 pun i dah letih. ni plak 2k..huk3.. kat kuantan tak pasti..hope membantu u..

Nora a.k.a Aira said...

dear, nora pun xpasti la kuantan ada ke tak. tak pernah pulak dengar tp jangan putus asa ogeh.

masmOna said...

Cik Belle:
kak tia thanks kerana telah memberi idea itu huhu. reali appreciate it. mas tak penah terpk pulak pasal printing company nih. dah pegi survey dah aritu, and yes! deorg mmg boleh buat huhu =) hapi sgt.

mysarah:
kalau i beli alat tu kan, nnt bila dah tak guna nk buat apa? hihi

gadis jumaat:
thanks 4 the support dear =) i mmg ada sub2 jugak nnt kat mak sedara. tp still takut tak sempat, boleh tak? hihi

elyina:
oh thanks dear.i tatau lah jalan Brunei tu kat mana -_-

Nora:
thank u thank u! mmg tak putus asa nih. kena cari smpai dapat hehe

Hanis said...

dear.. if u dah jumpa kedai potong2 pvc plastic ni bgtau la kita jugak ye... share kt ur blog ok? kita pon mencari jugak...tq

anis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 August 2010

Help help. Agak-agak ada tak paper cutting factory ke etc?

Salam semua.

Nak mintak tolong ni.
Boleh tak? Boleh tak?
-_-

Kalau ada antara kamu-kamu yang tahu wujudnya paper cutting factory atau kedai memotong kertas ke sila bagitahu saya, yeh?

Oh i rasa walaupun macam tak realistic, tapi i hope ada lah kedai macam ni.
Yang boleh gunting-gunting plastic PVC i tuh mengikut template-nya.
Then, i can fold them into boxes only.

Tak payah susah-susah (eh tak susah pun :P) i gunting-gunting pastu baru nak lipat-lipat.
Bila ada kedai atau kilang yang dah siap-siap gunting/potong plastic PVC i tuh, lagi bertambah senang lah kerja!
Hoyeh.

*Berangan nih. Pelis lah ada kilang or kedai cantuh huhu*
Kalau ada yang tahu, jangan lupa share ngan i yeh?
Sayang kamu!

Update:
Sekarang ni i dah siap gunting 400 keping.
Dah lipat-lipat into boxes dalam 100 keping.
Aritu mama tetibe decided nak tambah gift lagi 400.
Total = 2.4 k
Baki = 2 k
Hua Hua Hua!
T_T

7 comments:

Cik Belle said...

mas, ada kedai yang boleh customized boxes ikut kehendak kite. cube tgk kedai printing besar-besar.. kan kedai kad kawen boleh buat v=box la apa jenis box la kan, sure diorang bole design box ikut keperluan kite. tp.. kat kuantan saya tak tahu la kat mana. =(

mysarah said...

eh apa kata u beli jer alat potong2 kertas mcm dekat kedai photostat tu

gadis jumaat said...

ishk banyaknye... letih beta mendengarnya! dahlaa template tu banyak nak kena potong kan.. tsk2. kilang potong-potong tak tau la... apa kata sub dekat sedara mara/kawan2 rapat ke... ringannn sikit beban... apepun, anda buat, anda dapat. eh. smoga sukses yeah!

elyina said...

dear, aritu i buat sampul invitation kad lebuh kurang macam kotak. i beli kertas, potong, mold(garis2 untuk lipat) kat jalan Brunei.tapi memang kene lipat sendirila.600 pun i dah letih. ni plak 2k..huk3.. kat kuantan tak pasti..hope membantu u..

Nora a.k.a Aira said...

dear, nora pun xpasti la kuantan ada ke tak. tak pernah pulak dengar tp jangan putus asa ogeh.

masmOna said...

Cik Belle:
kak tia thanks kerana telah memberi idea itu huhu. reali appreciate it. mas tak penah terpk pulak pasal printing company nih. dah pegi survey dah aritu, and yes! deorg mmg boleh buat huhu =) hapi sgt.

mysarah:
kalau i beli alat tu kan, nnt bila dah tak guna nk buat apa? hihi

gadis jumaat:
thanks 4 the support dear =) i mmg ada sub2 jugak nnt kat mak sedara. tp still takut tak sempat, boleh tak? hihi

elyina:
oh thanks dear.i tatau lah jalan Brunei tu kat mana -_-

Nora:
thank u thank u! mmg tak putus asa nih. kena cari smpai dapat hehe

Hanis said...

dear.. if u dah jumpa kedai potong2 pvc plastic ni bgtau la kita jugak ye... share kt ur blog ok? kita pon mencari jugak...tq

anis