11 August 2010

Salam Ramadhan

Alhamdullillah, syukur kerana kita semua masih diberi kesempatan untuk menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan kali ini. Semoga kita dapat bertemu dengan Syawal sekali lagi pada tahun ni juga.. Oh syahdu pulak rasa T_T

Hai semua!

Oh sempat lagi i online pepagi bute ni haha :P

Ok. Ok. I'll be quick. Nak update pasal hari Ahad baru-baru ni. Ada kejadian yang tak disangka berlaku pada i wuwu. Bukan pada i saje, malah En Tunang dan dua orang adik i turut berada di tempat kejadian. Sedihnya rasa. Mungkin ni dugaan nak menyambut ketibaan Ramadhan. Ataupun mungkin ni adalah dugaan untuk orang yang berdarah manis T_T Atau mungkin kedua-duanya sekali.

Walaubagaimanapun, i tetap redha dengan segala apa yang berlaku. Tsk tsk. Dan akan lebih berhati-hati selepas ni. InsyaAllah..

Alamak macam suspen pulak..Hmm. Tengok ni -->
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


Hua T_T Sedih tau. Tak tahu dapat beraya dengan CCH ke tak tahun ni wuwu. Sob sob.. Tp nasib baik ada En Tunang kalau tak kompem i patah kaki.

Kesalahan diletakkan pada kereta yang melanggar i, walaupun adalah sedikit kesilapan dari i. I admit. Time tu i yang drive. I lambat brake. Tapi kalau i brake sekalipun, kereta tu tetap akan langgar kereta i jugak. Benda memang ditakdirkan untuk terjadi. Kita memang kena terima dengan redha. Lepas tu terus i dengan En Tunang pergi buat report polis. Sekarang ni masih belum selesai lagi. Wuwu T_T

Hm.. Ok lah stop cerita sedih. Tak baik sedih-sedih sangat kan? InsyaAllah lambat laun settle lah tu.

Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan hati yang ikhlas dan dapat meningkatkan ibadah kita dari hari demi hari. InsyaAllah..

Take care and love uols! Hugs =)

9 comments:

@ty_farEd said...

dugaan tu..banyakkan sabar key.. :)

n selamat menjalani ibadah puase jugak..!!! :)

mysarah said...

Allah saja nak testing2 jer tu ;)

rose said...

huhu..xpe2..saba tau..jgn sedey2..insyaALLAH semua akan ok..

selamat berpuasa!..

moga ramadhan kali ini membawa keberkatan..=)

maaf kalau ade slh slp tau..=)

farahfatihah said...

sabar....selamat berpuasa

Nora a.k.a Aira said...

Dulu kete nora pun pernah jadi..sabar ek.. i know u strong person okeh ! salam Ramadhan masmona !

Hasif n Fara said...

mas kesayangan...

sabar k...dugaan..
selamat berpuasa to u+family+ en tunang...

miss u bebeh!!

masmOna said...

@ty:
baik dear. salam ramadhan juga =)

mysarah:
memang dugaan ni huhu =(

rose:
thanks rose. selamat berpuasa jugak to u. maaf zahir batin =)

farahfatihah:
baik dear. and selamat berpuasa juga =)

nora:
hoho!i'll be strong! salam ramadhan juga nora =)

fara sayangness:
miss u too!
selamat berpuasa juga buat mud an famili dan acip =)

Khumaera Ismail said...

salam kenal.. =)
byk2 bsbr..excident twok ke? hati2 dijalan..huhuu~

masmOna said...

Khumaera Ismail:
salam kenal juga =)
nasib baik xcident tu tak teruk sgt. i mean i masih selamat alhmdulillah.pasni akan lebih berhati2 huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

11 August 2010

Salam Ramadhan

Alhamdullillah, syukur kerana kita semua masih diberi kesempatan untuk menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan kali ini. Semoga kita dapat bertemu dengan Syawal sekali lagi pada tahun ni juga.. Oh syahdu pulak rasa T_T

Hai semua!

Oh sempat lagi i online pepagi bute ni haha :P

Ok. Ok. I'll be quick. Nak update pasal hari Ahad baru-baru ni. Ada kejadian yang tak disangka berlaku pada i wuwu. Bukan pada i saje, malah En Tunang dan dua orang adik i turut berada di tempat kejadian. Sedihnya rasa. Mungkin ni dugaan nak menyambut ketibaan Ramadhan. Ataupun mungkin ni adalah dugaan untuk orang yang berdarah manis T_T Atau mungkin kedua-duanya sekali.

Walaubagaimanapun, i tetap redha dengan segala apa yang berlaku. Tsk tsk. Dan akan lebih berhati-hati selepas ni. InsyaAllah..

Alamak macam suspen pulak..Hmm. Tengok ni -->
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


Hua T_T Sedih tau. Tak tahu dapat beraya dengan CCH ke tak tahun ni wuwu. Sob sob.. Tp nasib baik ada En Tunang kalau tak kompem i patah kaki.

Kesalahan diletakkan pada kereta yang melanggar i, walaupun adalah sedikit kesilapan dari i. I admit. Time tu i yang drive. I lambat brake. Tapi kalau i brake sekalipun, kereta tu tetap akan langgar kereta i jugak. Benda memang ditakdirkan untuk terjadi. Kita memang kena terima dengan redha. Lepas tu terus i dengan En Tunang pergi buat report polis. Sekarang ni masih belum selesai lagi. Wuwu T_T

Hm.. Ok lah stop cerita sedih. Tak baik sedih-sedih sangat kan? InsyaAllah lambat laun settle lah tu.

Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan hati yang ikhlas dan dapat meningkatkan ibadah kita dari hari demi hari. InsyaAllah..

Take care and love uols! Hugs =)

9 comments:

@ty_farEd said...

dugaan tu..banyakkan sabar key.. :)

n selamat menjalani ibadah puase jugak..!!! :)

mysarah said...

Allah saja nak testing2 jer tu ;)

rose said...

huhu..xpe2..saba tau..jgn sedey2..insyaALLAH semua akan ok..

selamat berpuasa!..

moga ramadhan kali ini membawa keberkatan..=)

maaf kalau ade slh slp tau..=)

farahfatihah said...

sabar....selamat berpuasa

Nora a.k.a Aira said...

Dulu kete nora pun pernah jadi..sabar ek.. i know u strong person okeh ! salam Ramadhan masmona !

Hasif n Fara said...

mas kesayangan...

sabar k...dugaan..
selamat berpuasa to u+family+ en tunang...

miss u bebeh!!

masmOna said...

@ty:
baik dear. salam ramadhan juga =)

mysarah:
memang dugaan ni huhu =(

rose:
thanks rose. selamat berpuasa jugak to u. maaf zahir batin =)

farahfatihah:
baik dear. and selamat berpuasa juga =)

nora:
hoho!i'll be strong! salam ramadhan juga nora =)

fara sayangness:
miss u too!
selamat berpuasa juga buat mud an famili dan acip =)

Khumaera Ismail said...

salam kenal.. =)
byk2 bsbr..excident twok ke? hati2 dijalan..huhuu~

masmOna said...

Khumaera Ismail:
salam kenal juga =)
nasib baik xcident tu tak teruk sgt. i mean i masih selamat alhmdulillah.pasni akan lebih berhati2 huhu